• Emailinfo@stirixis-consulting.com.cy
  • Τηλέφωνο+357 22 486-135

Course Overview

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ

Περιγραφή προδιαγραφής

 Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα πληροί τις απαιτήσεις που καθορίζονται από το διάταγμα ΚΔΠ 238/2021, σχετικά με την εκπαίδευση των αντιπροσώπων Ασφάλειας και Υγείας, καθώς και των μελών της Επιτροπής Ασφάλειας της Εταιρείας.

 

Ανάγκη κατάρτισης

Έχει εντοπισθεί η ανάγκη εκπαίδευσης των αντιπροσώπων ασφάλειας, προκειμένου να αποκτήσουν γενικές γνώσεις σχετικά με θέματα ασφάλειας και υγείας στους εργασιακούς χώρους, ώστε να είναι σε θέση να συμμετέχουν στην Επιτροπή Ασφάλειας. Επιπλέον, η κατάρτιση αυτή θα βοηθήσει στην ευαισθητοποίηση και προώθηση μιας θετικής κουλτούρας σχετικά με σημαντικά ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία των εργασιακών χώρων. Η εκπαίδευση αυτή των αντιπροσώπων απορρέει από τις απαιτήσεις του Διατάγματος Κ.Δ.Π. 238/2021, έτσι ώστε να μπορούν να εκπροσωπήσουν αποτελεσματικά τόσο τον εαυτό τους όσο και τους συναδέλφους τους.

 

Στόχοι κατάρτισης

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν τις παρακάτω ικανότητες ως Αντιπρόσωποι Ασφάλειας και Υγείας με τη δυνατότητα να:

  • Οργανώνουν, συντονίζουν και συμμετέχουν ενεργά στην Επιτροπή Ασφάλειας, τηρώντας τις ανάλογες αρμοδιότητες, καθήκοντα και υποχρεώσεις.
  • Αναγνωρίζουν τους κινδύνους που μπορεί να εμφανιστούν στον χώρο εργασίας και εφαρμόζουν τις κατάλληλες γνώσεις σχετικά με τους παράγοντες που επηρεάζουν τις συνθήκες ασφάλειας και υγείας.
  • Ανταποκρίνονται σε επιθεωρήσεις του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας και αναλύουν και αντιμετωπίζουν τυχόν παρατηρήσεις από αυτό.
  • Αναλαμβάνουν τη διαχείριση θεμάτων ασφάλειας στις εργασιακές εγκαταστάσεις και συνεισφέρουν στη διαμόρφωση της Κουλτούρας Ασφάλειας και Υγείας στην Εταιρεία.

 

Περιγραφή υποψηφίου για συμμετοχή

Το πρόγραμμα απευθύνεται στα μέλη Επιτροπών Ασφαλείας των επιχειρήσεων.

 

Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης STIRIXIS θα απονέμει Πιστοποιητικό Κατάρτισης σε όλους τους συμμετέχοντες που θα συμπληρώσουν με επιτυχία το πρόγραμμα.

Ημερομηνίες Προγράμματος 20/11/2023
8:30-16:00
Διάρκεια Προγράμματος 7 ΩΡΕΣ
Εκπαιδευτικό Κέντρο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: STIRIXIS (ΛΕΩΦ. ΓΙΑΝΝΟΥ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗ 213, 2234 ΛΑΤΣΙΑ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ), ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ: ΑΡΙΑΔΝΗ
Εκπαιδευτής ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ CMC
Κόστος Προγράμματος Δικαιούχοι ΑνΑΔ Κόστος Σεμιναρίου: €189*
Αναμενόμενη Επιχορήγηση ΑνΑΔ: €119
Τελικό Πληρωτέο Ποσό Επιχείρησης €70
ΑΝΕΡΓΟΣ: €42
Για Μη Δικαιούχους ΑνΑΔ: €240 ΣΥΜΠ. ΦΠΑ


*Σημ.: To σεμινάριο για δικαιούχους ΑνΑΔ, δεν υπόκειται σε Φ.Π.Α
Δήλωση Ενδιαφέροντος