βλέπετε την υπηρεσία
Τα συστήματα διαχείρισης δίνουν τη δυνατότητα σε οργανισμούς να προσεγγίσουν δομημένα τις δραστηριότητές τους, να οργανώσουν τις επιχειρησιακές τους διαδικασίες και να καθιερώσουν σαφείς ενδοεπιχειρησιακές διαδικασίες για την επίτευξη των στόχων τους. Τα συστήματα διαχείρισης μπορούν να εφαρμοστούν σε οποιαδήποτε επιχείρηση ανεξαρτήτως τύπου και μεγέθους.
βοηθάει οργανισμούς να βελτιώσουν την απόδοσή τους, καθορίζοντας διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθήσουν για την καλύτερή τους λειτουργία και επιτυχία. Αυτό δημιουργεί μια κουλτούρα οργάνωσης, η οποία εφαρμόζεται σ’ ένα συνεχή κύκλο αυτό-αξιολόγησης, διόρθωσης και βελτίωσης των λειτουργιών και διαδικασιών.
H προστιθέμενη αξία της ορθής υλοποίησης και χρήσης των Συστημάτων Διαχείρισης ISO είναι:
• Η αποτελεσματικότερη χρήση πόρων και η βελτιωμένη οικονομική απόδοση
• Βελτιωμένη διαχείριση κινδύνων και προστασία του προσωπικού και του περιβάλλοντος
• Αυξημένη ικανότητα παροχής βελτιωμένων υπηρεσιών και προϊόντων, αυξάνοντας έτσι την αξία προς τον πελάτη.
Το πρότυπο ISO 9001:2015 στοχεύει στη διασφάλιση της ποιότητας του προϊόντος ή της υπηρεσίας οποιουδήποτε οργανισμού. Παρέχει συστηματικό έλεγχο των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της εκάστοτε εταιρείας, ώστε να ικανοποιεί τις απαιτήσεις, τις ανάγκες και τις προσδοκίες των πελατών. Επιπλέον, δίνει τη δυνατότητα σε μεμονωμένους οργανισμούς να επιδείξουν τον αποτελεσματικό σχεδιασμό, τον έλεγχο και τη λειτουργία των διαδικασιών τους, με αποτέλεσμα τη μείωση του κόστους και τη βελτίωση της παραγωγικότητας της επιχείρησης. Κάθε εταιρεία, ανεξάρτητα από το αντικείμενο δραστηριότητάς της, μπορεί να πιστοποιηθεί σύμφωνα με το πρότυπο.
Το ISO 9001:2015 είναι η ενημερωμένη αναθεωρημένη έκδοση του ISO 9001:2008. Σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές του Διεθνούς Οργανισμού Τυποποίησης, όλες οι εταιρείες πρέπει να προχωρήσουν με τη μετάβαση στο αναθεωρημένο πρότυπο έως το Σεπτέμβριο του 2018 ως τελική ημερομηνία.
Η κατευθυντήρια γραμμή που δίνει η σειρά αξιολογήσεων της Υγιεινής και Ασφάλειας στην Εργασία (OHSAS) και του Συστήματος Διαχείρισης της Υγιεινής και Ασφάλειας στην Εργασία OHSAS 18001:2007, έχουν αναπτυχθεί ως απόκριση της ευρείας ζήτησης για ένα αναγνωρίσιμο σύστημα διαχείρισης.
Η εκτέλεση των απαιτήσεων του προτύπου ισχύει για οποιονδήποτε οργανισμό ενδιαφέρεται να επιτύχει και να επιδείξει ασφαλείς επιδόσεις στον τομέα της υγείας και ασφάλειας στο χώρο της εργασίας, μέσω του ελέγχου των κινδύνων υγείας και ασφάλειας στον εργασιακό χώρο (OH&S) ώστε να είναι συνεπής με την πολιτική και τους στόχους που αυτή απαιτεί. Ως αποτέλεσμα, βελτιώνονται οι συνθήκες εργασίας, αυξάνεται η απόδοση και η αποδοτικότητα, μειώνονται τα έξοδα παραγωγής και λειτουργίας, όλα με γνώμονα τη προσέγγιση και διαχείριση της εκτίμησης των πιθανών κινδύνων.
Η ανάλυση κινδύνου και τα κρίσιμα σημεία ελέγχου, γνωστά ως HACCP, είναι ένα σύνολο αρχών που παρέχουν μια συστηματική προληπτική προσέγγιση για τη διαχείριση της ασφάλειας των τροφίμων από βιολογικούς, φυσικούς και χημικούς κινδύνους που σχετίζονται με διαδικασίες παραγωγής ή συναρμολόγησης και οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε μη ασφαλές τελικό προϊόν καθώς και σχεδιαστικές μετρήσεις για τη μείωση αυτών των κινδύνων σε ένα ασφαλές επίπεδο.
Το σύστημα HACCP επιτρέπει την αναγνώριση, τον έλεγχο και την πρόληψη αυτών των κινδύνων και αποσκοπεί στην εξάλειψη περιστατικών τροφικής δηλητηρίασης, ασθένειας, κατανάλωσης ανασφαλών τροφίμων ή ποτών ή της ύπαρξης ανεπιθύμητων ουσιών ή ξένων σωμάτων.
Το GMP αναφέρεται στους κανονισμούς Ορθής Παρασκευαστικής Πρακτικής που δημοσιεύονται από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων. Το ΟΠΠ είναι ένα σύστημα που εξασφαλίζει ότι τα προϊόντα παράγονται και ελέγχονται με συνέπεια σύμφωνα με τα πρότυπα ποιότητας. Τα ΟΠΠ σχεδιάζονται και εφαρμόζονται σε μια σειρά εταιρειών από τη φαρμακευτική παραγωγή έως τις επιχειρήσεις τροφίμων.
Οι κανόνες Ορθής Παρασκευαστικής Παραγωγής καλύπτουν όλες τις πτυχές κατάρτισης του προσωπικού στον κύκλο παραγωγής, τον έλεγχο και την αποθήκευση, καθώς και την καταλληλότητα των χώρων, του εξοπλισμού, των πρώτων υλών και της συσκευασίας. Οι κανόνες αυτοί αφορούν επίσης τη διαχείριση αποβλήτων, την υπεργολαβία, τις καταγγελίες πελατών και τις επιστροφές. Για την ορθή εφαρμογή, πρέπει να υπάρχουν τεκμηριωμένες διαδικασίες οι οποίες τηρούνται σε όλα τα στάδια της παραγωγής.
Η British Retail Consortium (BRC) ανέπτυξε και εισήγαγε το Παγκόσμιο Πρότυπο BRC για την Ασφάλεια των Τροφίμων για εταιρείες που προμηθεύουν επώνυμα προϊόντα διατροφής λιανικής πώλησης. Το πρότυπο αναπτύχθηκε για να βοηθήσει τους εμπόρους λιανικής πώλησης στην εκπλήρωση των νομικών τους υποχρεώσεων και την προστασία του καταναλωτή. Παρέχει μια κοινή βάση για τον έλεγχο των εταιρειών που προμηθεύουν επώνυμα προϊόντα διατροφής λιανικής πώλησης.
Το όφελος του παγκόσμιου προτύπου BRC είναι η μείωση του αριθμού των ελέγχων για την ασφάλεια των τροφίμων, επιτρέποντας στους τεχνολόγους να επικεντρωθούν σε άλλους τομείς, όπως η ανάπτυξη προϊόντων ή ειδικά θέματα ποιότητας. Παρόλο που το πρότυπο ασφάλειας των τροφίμων BRC ξεκίνησε στο Ηνωμένο Βασίλειο, αναγνωρίζεται πλέον ως παγκόσμιο πρότυπο.
Ομοίως, το Παγκόσμιο Πρότυπο Συσκευασίας και Υλικού Συσκευασίας της BRC απευθύνεται σε εταιρείες που παράγουν συσκευασίες τροφίμων ή υλικά που προορίζονται για την παρασκευή συσκευασιών τροφίμων, ενώ το BRC Global Standard για την αποθήκευση και διανομή απευθύνεται σε εταιρείες που ασχολούνται με την αποθήκευση και τη διανομή εμπορευμάτων.
Το πρότυπο ISMS ορίζει τις απαιτήσεις για τη διατήρηση της εμπιστευτικότητας, της ακεραιότητας και της διαθεσιμότητας των πληροφοριών. Έχει προετοιμαστεί ώστε να παρέχει τις απαραίτητες απαιτήσεις για τη δημιουργία, την υλοποίηση, τη συντήρηση και τη συνεχή βελτίωση ενός συστήματος διαχείρισης της ασφάλειας των πληροφοριών.
Το Πρότυπο επίσης προσδιορίζει τις απαιτήσεις που είναι απαραίτητες για την αξιολόγηση και την αντιμετώπιση των κινδύνων τις ασφάλειας των πληροφοριών σύμφωνα με τις ανάγκες του οργανισμού.
Εφαρμόζεται σε όλους τους τομείς της βιομηχανίας, του εμπορίου και των υπηρεσιών και διαχειρίζεται την ασφάλεια των πληροφοριών με οποιονδήποτε τρόπο διατηρείται, είτε εσωτερικά είτε από εξωτερικό παροχέα.
Το Πρότυπο Συστημάτων Διαχείρισης Ενέργειας (ISO 50001:2011) εφαρμόζεται σε όλους τους τύπους και τα μεγέθη των οργανισμών για να βελτιώσουν την ενεργειακή τους απόδοση, να αυξήσουν την ενεργειακή τους αποδοτικότητα και να μετριάσουν τις επιπτώσεις τους στην κλιματικές αλλαγές.
Το πρότυπο ISO 50001 παρέχει ένα πλαίσιο για την ορθή και σημαντική χρήση των ενεργειακών πόρων, συμπεριλαμβανομένων ορθών πρακτικών για τη μείωση των ρυπογόνων εκπομπών και την εφαρμογή νέων ενεργειακά αποδοτικών τεχνολογιών. Καθορίζει τις απαιτήσεις των συστημάτων διαχείρισης της ενέργειας (EnMS) που μπορούν να ακολουθηθούν προκειμένου να αναπτυχθεί και να εφαρμοστεί μια ενεργειακή πολιτική, καθορίζοντας στόχους και σχέδια δράσης.
Το ISO 26000 παρέχει καθοδήγηση σε εταιρείες και οργανισμούς σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας τους με κοινωνικά υπεύθυνο τρόπο. Πρόκειται για μια ηθική και διαφανή συμπεριφορά που συμβάλλει στην υγεία και την ευημερία της κοινωνίας και στην κατανόηση, την εφαρμογή και τη συνεχή βελτίωση της κοινωνικής τους ευθύνης. Αυτό νοείται ως ο αντίκτυπος των ενεργειών ενός οργανισμού στην κοινωνία και το περιβάλλον.
Το πρότυπο αυτό δεν μπορεί να πιστοποιηθεί λόγω του χαρακτήρα καθοδήγησης που έχει. Ωστόσο, βοηθάει στην αποσαφήνιση των όρων «κοινωνική ευθύνη» και μετατρέπει τις αρχές σε αποτελεσματικές ενέργειες. Απευθύνεται σε όλους τους τύπους οργανισμών, ανεξάρτητα από τη δραστηριότητα, το μέγεθος ή την τοποθεσία.
Το ISO 22301 στοχεύει στην παροχή προπαρασκευαστικών μέτρων και επιχειρηματικών διαδικασιών για τη μείωση των επιπτώσεων οποιουδήποτε απρόβλεπτου γεγονότος (όπως αποτυχία υλικών, απεργίες, φυσικές καταστροφές), οι οποίες θα μπορούσαν να διακόψουν τον επιχειρηματικό κύκλο.
Το πρότυπο υπογραμμίζει τη σημασία του σχεδιασμού, της δημιουργίας, της εφαρμογής, της λειτουργίας, της παρακολούθησης, της διατήρησης και της συνεχούς βελτίωσης της αποτελεσματικότητας του Συστήματος Διαχείρισης Επιχειρησιακής Συνέχειας οποιουδήποτε οργανισμού. Καθορίζει τις απαιτήσεις για την κατανόηση των αναγκών του οργανισμού και την εφαρμογή οποιονδήποτε ελέγχων και μέτρων για τη διαχείριση της ικανότητας ενός οργανισμού να διαχειρίζεται καταστροφικά αιφνίδια γεγονότα.
Ο στόχος του Συστήματος Διαχείρισης Επιχειρησιακής Συνέχειας διασφαλίζει ότι οποιαδήποτε διακοπή του επιχειρηματικού κύκλου παραμένει στο ελάχιστο για την προστασία της επιχειρηματικής συνέχειας και τη μείωση των ζημιών στον κύκλο εργασιών, στα κέρδη και την εταιρική φήμη.
Το ISO 39001 καθορίζει τις απαιτήσεις για ένα Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας ώστε να επιτρέψει σε έναν οργανισμό που αλληλοεπιδρά με το σύστημα οδικής κυκλοφορίας να αυξήσει την ασφάλεια στις οδικές μεταφορές και να μειώσει τα τροχαία ατυχήματα. Είναι ένα πρότυπο συστήματος διαχείρισης που μοιράζεται μια δομή και ένα βασικό κείμενο με άλλα βασικά διεθνή πρότυπα συστήματος διαχείρισης, όπως το ISO 9001, το ISO 45001, και το ISO 27001.
Οι εταιρείες και οι οργανισμοί μπορούν να εφαρμόζουν τις σχετικές τυποποιημένες απαιτήσεις για τη βελτίωση των επιδόσεων Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας, τη δημιουργία ενός συστήματος διαχείρισης ΑΟΚ που να μπορεί να ενσωματωθεί στα άλλα συστήματα διαχείρισης που έχουν ήδη εφαρμοστεί και να διαχειρίζεται προληπτικά τους κινδύνους Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας, να σώζει ζωές, να μειώσει τη χαμένη παραγωγικότητα και να επιδείξει τη δέσμευσή των εταιρειών τόσο την ασφάλεια όσο και την κοινωνική ευθύνη.
Privacy Policy | Cookie Policy © 2019 . All Rights Reserved S.K Stirixis Ltd. Designed & developed by Action 360x