• Emailinfo@stirixis-consulting.com.cy
  • Τηλέφωνο+357 22 486-135

Course Overview

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Περιγραφή προδιαγραφής:

Ο στόχος του προγράμματος κατάρτισης είναι να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να αναπτύξουν δεξιότητες διαχείρισης του χρόνου και των καθηκόντων τους, με σκοπό την βελτίωση της οργάνωσης του προσωπικού τους και την επίτευξη αυξημένης παραγωγικότητας και προόδου στις εργασίες της εταιρείας.

Οι συμμετέχοντες θα μάθουν τεχνικές και μεθόδους για τον αποτελεσματικότερο προγραμματισμό και διαχείριση των καθηκόντων τους, την προτεραιοποίηση των εργασιών τους, και την αποτελεσματική αντιμετώπιση του χρόνου. Θα εκπαιδευτούν για την αναγνώριση των πιο αποτελεσματικών τρόπων για να οργανώνουν τις εργασίες τους και να διαχειρίζονται τις προθεσμίες, προσφέροντας ταυτόχρονα την κατάλληλη προσοχή στις λεπτομέρειες και στην ποιότητα των εργασιών τους.

Το αποτέλεσμα αυτής της κατάρτισης θα είναι η βελτίωση της αποτελεσματικότητας των συμμετεχόντων και η αύξηση της παραγωγικότητας τους, πράγμα που θα έχει αντίκτυπο στην εταιρεία και θα συμβάλει στην επιτυχημένη εκτέλεση των καθηκόντων της. Η βελτίωση της οργάνωσης του προσωπικού θα συνεισφέρει στην εξοικονόμηση χρόνου και πόρων και θα δημιουργήσει ένα αποτελεσματικότερο και αποδοτικότερο περιβάλλον εργασίας.

 

Ανάγκη κατάρτισης

Το πρόγραμμα κατάρτισης έχει σχεδιαστεί για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που προκύπτουν λόγω της ανάγκης της εταιρείας να διατηρεί ηγετικό ρόλο στον κλάδο της και της αυξημένης πελατειακής της βάσης. Η αύξηση του όγκου εργασίας στην ημέρα μπορεί να προκαλέσει αυξημένη πίεση, εργασιακή εξάντληση, αναβλητικότητα και στρες στο προσωπικό.

Το πρόγραμμα βοηθά τους συμμετέχοντες να αναγνωρίζουν αυτά τα συμπτώματα και να ανακαλύπτουν τρόπους για να διαχειρίζονται αποτελεσματικά τον χρόνο τους. Παρέχει πρακτικές λύσεις και χρήσιμες συμβουλές σχετικά με την οργάνωση, την ανάθεση καθηκόντων και τη συνεργασία με τους συναδέλφους τους. Επίσης, διδάσκει τεχνικές που θα βοηθήσουν τους εργαζόμενους να εξοικονομούν χρόνο και να διαχειρίζονται αποτελεσματικά τις εργασίες τους.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα εξοπλίζει τους εργαζόμενους με τις απαραίτητες δεξιότητες για να γίνουν πιο αποδοτικοί στις εργασίες τους. Αυτό έχει θετικό αντίκτυπο στην αποτελεσματικότητα της εταιρείας και βοηθά στην επίτευξη των γενικότερων στόχων της. Οι εργαζόμενοι θα μπορούν να διαχειρίζονται καλύτερα τον χρόνο τους, να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της εργασίας τους και να προσεγγίζουν τις εργασίες τους με οργάνωση και αποφασιστικότητα, συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη και επιτυχία της εταιρείας.

 

Στόχοι κατάρτισης

Στόχος του προγράμματος με την ολοκλήρωσή του, είναι οι συμμετέχοντες να είναι σε θέση να:

Επίπεδο γνώσεων:

  • Αναγνωρίζουν τα φαινόμενα του εργασιακού Burnout και κατανοούν τις συνέπειές του.
  • Απαριθμούν τους λόγους που ο χρόνος που περνά γίνεται μη παραγωγικός και αναγνωρίζουν τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν.
  • Διατυπώνουν τους εργασιακούς παράγοντες που οδηγούν σε αναβλητικότητα καθηκόντων και εργασιών και αναζητούν τρόπους αντιμετώπισής τους.
  • Κατανοούν και αξιολογούν τον εργασιακό χρόνο στον εργασιακό χώρο και προσδιορίζουν περιοχές βελτίωσης.
  • Ερμηνεύουν ορθά τον όρο “delegation” (ανάθεση εργασιών) και αναπτύσσουν αποτελεσματικές πρακτικές για την ανάθεση καθηκόντων και εργασιών, λαμβάνοντας υπόψη τις δυνατότητες και τις ικανότητες των υφισταμένων.

Επίπεδο δεξιοτήτων:

  • Αναπτύσσουν αποτελεσματικά Λίστες Υποχρεώσεων και Έντυπα Προόδου Εργασίας για την πιο οργανωμένη διαχείριση των καθηκόντων τους.
  • Ελέγχουν και αξιολογούν αποτελεσματικά τη λειτουργία του τμήματος τους εφαρμόζοντας τις Λίστες Υποχρεώσεων για την βελτίωση της παραγωγικότητας.
  • Εκτελούν την Πρόοδο Εργασιών των υφισταμένων τους, βασιζόμενοι στα Έντυπα Προόδου, προσφέροντας έτσι πρόσθετη υποστήριξη και καθοδήγηση.
  • Εφαρμόζουν αποτελεσματικές τεχνικές ορθής διαχείρισης χρόνου για να βελτιστοποιήσουν την απόδοσή τους.
  • Οργανώνουν το ανθρώπινο προσωπικό με τρόπο που να προάγει την πρόοδο και την αποδοτικότητα στις εργασίες.

Επίπεδο στάσεων:

  • Υιοθετούν ένα αποτελεσματικό σχέδιο δράσης διαχείρισης χρόνου: Οι συμμετέχοντες αναγνωρίζουν τη σημασία του αποτελεσματικού σχεδιασμού και διαχείρισης του χρόνου τους. Δημιουργούν ένα σχέδιο δράσης που περιλαμβάνει στόχους, προτεραιότητες και χρονοδιαγράμματα για τις εργασίες τους, ώστε να είναι πιο αποδοτικοί και οργανωμένοι.
  • Κινητοποιούνται άμεσα στην αντιμετώπιση του εργασιακού εκφοβισμού, στο πλαίσιο των κατάλληλων πρακτικών διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού: Οι συμμετέχοντες αντιλαμβάνονται την σοβαρότητα του προβλήματος του εργασιακού εκφοβισμού και είναι έτοιμοι να αντιδράσουν άμεσα όταν αντιμετωπίσουν τέτοιες καταστάσεις. Εφαρμόζουν τις κατάλληλες πρακτικές για την πρόληψη, διαχείριση και αντιμετώπιση του εκφοβισμού στον χώρο εργασίας.
  • Υιοθετούν στην εργασιακή τους καθημερινότητα τις καταλληλότερες πρακτικές ανάθεσης εργασιών, για διευκόλυνση της εργασίας τους και σωστή διαχείριση χρόνου: Οι συμμετέχοντες εφαρμόζουν τεχνικές ανάθεσης εργασιών που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της εργασίας και βοηθούν στην αποδοτική και αποτελεσματική ολοκλήρωσή της. Συνεργάζονται με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους για την ανταλλαγή εργασιών και την καλύτερη κατανομή των εργασιών στην ομάδα.
  • Παρακινούν το προσωπικό να εργάζεται με ορθό προγραμματισμό: Οι συμμετέχοντες εμπνέουν το προσωπικό τους να ακολουθεί ορθές πρακτικές όσον αφορά τον προγραμματισμό και τη διαχείριση του χρόνου τους. Προωθούν τον συστηματικό προγραμματισμό και την αποτελεσματική χρήση εργαλείων που βοηθούν στον καλύτερο προσδιορισμό και οργάνωση των καθηκόντων, με στόχο την αύξηση της απόδοσης και της παραγωγικότητας.

 

Περιγραφή υποψηφίου για συμμετοχή

Το πρόγραμμα καλύπτει τα άτομα σε όλους τους τομείς εργασίας, κάθε επίπεδο ιεραρχίας σε όλα τα τμήματα της επιχείρησης.

 

Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης STIRIXIS θα απονέμει Πιστοποιητικό Κατάρτισης σε όλους τους συμμετέχοντες που θα συμπληρώσουν με επιτυχία το πρόγραμμα.

Ημερομηνίες Προγράμματος 23/11/2023
8:30-16:00
Διάρκεια Προγράμματος 7 ΩΡΕΣ
Εκπαιδευτικό Κέντρο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: STIRIXIS (ΛΕΩΦ. ΓΙΑΝΝΟΥ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗ 213, 2234 ΛΑΤΣΙΑ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ), ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ: ΑΡΙΑΔΝΗ
Εκπαιδευτής ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΑΤΖΗΣΩΤΗΡΙΟΥ
Κόστος Προγράμματος Δικαιούχοι ΑνΑΔ Κόστος Σεμιναρίου: €200*
Αναμενόμενη Επιχορήγηση ΑνΑΔ: €136
Τελικό Πληρωτέο Ποσό Επιχείρησης: €64

Για Μη Δικαιούχους ΑνΑΔ €238 ΣΥΜΠ. ΦΠΑ

*Σημ.: To εκπαιδευτικό σεμινάριο για δικαιούχους ΑνΑΔ, δεν επιβαρύνεται με Φ.Π.Α
Δήλωση Ενδιαφέροντος