• Emailinfo@stirixis-consulting.com.cy
  • Τηλέφωνο+357 22 486-135

Course Overview

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ

Περιγραφή προδιαγραφής

Το πρόγραμμα παρέχει μια συνοπτική, κατανοητή και πλήρη επισκόπηση των βασικότερων αρχών, τεχνικών και πρακτικών της σύγχρονης διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού. Μέσω της αναφοράς και της συζήτησης των θεμελιωδών θεωριών και μεθόδων διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού, χρησιμοποιώντας διάφορες μελέτες περίπτωσης (case studies), καθώς και παρουσιάζοντας πρακτικές διαδικασίες. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που λειτουργεί ως καταλυτικό εργαλείο και εφόδιο για όσους είναι ή προτίθενται να εισέλθουν στον επαγγελματικό τομέα της Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού. Παρέχει μια ουσιαστική και λεπτομερή προσέγγιση σχετικά με τους βασικούς άξονες της Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού, όπως προσέλκυση, επιλογή, αξιολόγηση, ανταμοιβή και διαχείριση ταλέντων.

 

Ανάγκη κατάρτισης

Οι έρευνες έχουν αποδείξει ότι στην Κύπρο, πολλοί οργανισμοί, ιδιαίτερα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δεν διαθέτουν ξεχωριστό τμήμα διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού. Ως αποτέλεσμα, οι αρμοδιότητες που σχετίζονται με αυτό τον τομέα εκτελούνται από άτομα που δεν διαθέτουν την απαραίτητη και κατάλληλη υποδομή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αλλοίωση της εικόνας της εταιρείας, καθώς και της διοικητικής της λειτουργίας και οργάνωσης.

Παράλληλα, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν τον τομέα της διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού. Η οικονομική κρίση που έχει πλήξει τη χώρα, η παγκοσμιοποίηση της αγοράς και η αυξημένη ανταγωνιστικότητα στον επιχειρηματικό κόσμο έχουν ωθήσει τις επιχειρήσεις να λάβουν ριζικά μέτρα για να αντιμετωπίσουν τις νέες απειλές, ευκαιρίες και αλλαγές στη διοίκηση και οργάνωση τους.  Σε αυτό το πλαίσιο, η διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού και ο γενικότερος ρόλος του ανθρώπινου κεφαλαίου έχει αποκτήσει όλο και μεγαλύτερη σημασία για τη σύγχρονη διοίκηση και οργανoγράμματος των επιχειρήσεων.

Με τη βοήθεια αυτού του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν να δημιουργήσουν ένα καλύτερο, αποτελεσματικότερο και υγιές εργασιακό περιβάλλον, ενισχύοντας το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της εταιρείας.

 

Στόχοι κατάρτισης

Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν τις παρακάτω ικανότητες, δεξιότητες και στάσεις:

Γνώσεις:

  1. Θα μπορούν να αναγνωρίζουν τις κυριότερες έννοιες της διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού και να εφαρμόζουν τις αντίστοιχες πρακτικές.
  2. Θα είναι σε θέση να επιλέγουν τα κατάλληλα εργαλεία και πρακτικές για την αποτελεσματική διοίκηση του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας τους.

Δεξιότητες:

  1. Θα μπορούν να εφαρμόζουν νέες και σύγχρονες πρακτικές διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού.
  2. Θα μπορούν να επιλύουν άμεσα και αποτελεσματικά προβλήματα που τυχόν αντιμετωπίζει το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας τους, καθώς και να αλλάζουν τον τρόπο οργάνωσης και διοίκησής του με σκοπό την αύξηση της απόδοσης και ποιότητας του.
  3. Θα δημιουργούν θετικά εταιρικά αποτελέσματα μέσω μιας ορθής προσέγγισης διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού.

Στάσεις:

  1. Θα υιοθετούν μια νέα στρατηγική βασιζόμενη στη διοίκηση της οργανωτικής αλλαγής και εξέλιξης.
  2. Θα παρακινούν το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας τους για υψηλή απόδοση μέσω εφαρμογής συστημάτων κινήτρων και ανταμοιβών.
  3. Θα θέτουν δίκαια συστήματα για τη σωστή αξιολόγηση των εργαζομένων βάσει της απόδοσής τους.
  4. Θα τονώνουν την επαγγελματική τους αυτοπεποίθηση σχετικά με την εφαρμογή των διαφόρων νόμων που διέπουν την εργατική νομοθεσία.

 

Περιγραφή υποψηφίου για συμμετοχή

  • Γενικοί Διευθυντές, ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων και στελέχη στο επίπεδο της μέσης διεύθυνσης, που εποπτεύουν προσωπικό, αλλά δεν έχουν ακαδημαϊκή εκπαίδευση στον τομέα της διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού.
  • Στελέχη που είναι υπεύθυνα για τη διαχείριση της απόδοσης των εργαζομένων και τη βελτίωση του εργασιακού κλίματος.
  • Στελέχη/υπεύθυνα άτομα τμημάτων που έχουν την ευθύνη για την εφαρμογή και διαχείριση των πολιτικών της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού για το εργατικό δυναμικό.

 

 

Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης STIRIXIS θα απονέμει Πιστοποιητικό Κατάρτισης σε όλους τους συμμετέχοντες που θα συμπληρώσουν με επιτυχία το πρόγραμμα.

Ημερομηνίες Προγράμματος 15/11/2023 - 16/11/2023
8:30-16:00
Διάρκεια Προγράμματος 14 ΩΡΕΣ
Εκπαιδευτικό Κέντρο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: STIRIXIS (ΛΕΩΦ. ΓΙΑΝΝΟΥ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗ 213, 2234 ΛΑΤΣΙΑ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ), ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ: ΑΡΙΑΔΝΗ
Εκπαιδευτής ΕΛΕΝΑ ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Κόστος Προγράμματος Δικαιούχοι ΑνΑΔ Κόστος Σεμιναρίου: €300*
Αναμενόμενη Επιχορήγηση ΑνΑΔ: €238
Τελικό Πληρωτέο Ποσό Επιχείρησης €62

Για Μη Δικαιούχους ΑνΑΔ €238 ΣΥΜΠ. ΦΠΑ και Επιχορήγηση ανά δικαιούχο άνεργο €84

*Σημ.: To εκπαιδευτικό σεμινάριο για δικαιούχους ΑνΑΔ, δεν επιβαρύνεται με Φ.Π.Α
Δήλωση Ενδιαφέροντος