• Emailinfo@stirixis-consulting.com.cy
  • Τηλέφωνο+357 22 486-135

Course Overview

Η Διαμόρφωση Αποτελεσματικής Στρατηγικής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (CSR)

Εισαγωγή:

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την Ανακοίνωση της (COM(2011)681) στις 25/10/2011 έχει ορίσει την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (CSR) ως “την ευθύνη των επιχειρήσεων για τις επιπτώσεις τους στην κοινωνία”. Για να ανταποκριθούν στην εν λόγω ευθύνη τους, οι επιχειρήσεις καλούνται να υιοθετήσουν διαδικασίες για την ένταξη κοινωνικών, περιβαλλοντικών και δεοντολογικών πτυχών, καθώς και πτυχών που αφορούν στα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά και στα δικαιώματα του καταναλωτή, τόσο στην επιχειρηματική τους δραστηριότητα όσο και στη βασική επιχειρησιακή τους στρατηγική, σε συνεργασία πάντοτε με τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Στο πλαίσιο της CSR, οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί οφείλουν να ενσωματώνουν, σε εθελοντική βάση, διαδικασίες που στοχεύουν να απαντούν στις ανησυχίες ενδιαφερομένων μερών και να ανταποκρίνονται δεόντως σε ζητήματα κοινωνικά, περιβαλλοντικά, ηθικά και σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η Ανάπτυξη της Στρατηγικής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης καθώς και, των προγραμμάτων υλοποίησης της, αναδεικνύουν τον κοινωνικό χαρακτήρα της επιχείρησης και δημιουργούν περιβάλλον αξιών ισχυρό και ικανό να συμβάλλει αποτελεσματικά στην θέσπιση πρότυπων ηθικής συμπεριφοράς στον ανταγωνισμό, στην βιομηχανία και στο σύνολο της κοινωνίας. Μέσα από την διαμόρφωση της Στρατηγικής Κοινωνικής Ευθύνης θα πρέπει παράλληλα να αξιολογείται ο οργανισμός αφενός πάνω στα κριτήρια ESG (Environmental, Social and Governance), αλλά και τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (SDGs) Sustainable Development Goals.

Οι επιχειρήσεις οι οποίες αναπτύσσουν την Στρατηγική Αειφορίας και Ανάπτυξης με βάση τα πιο πάνω κριτήρια, έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν ένα σημαντικό στρατηγικό πλεονέκτημα θεμελιώνοντας παράλληλα την βιωσιμότητα τους στις κλιματικές αλλαγές.

Σκοπός Προγράμματος:

Το σεμινάριο αποσκοπεί στο να ενημερώσει πόσο απίστευτα σημαντικό είναι μια επιχείρηση να λειτουργεί με τρόπο που να αποδεικνύει την κοινωνική ευθύνη. Αν και δεν είναι νομική απαίτηση, θεωρείται καλή πρακτική όταν οι επιχειρήσεις λαμβάνουν υπόψη κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα καθώς οι ηθικές πρακτικές είναι ζωτικής σημασίας πλέον για την επιτυχία τους.

Μέσα από παραδείγματα οι συμμετέχοντες θα εμβαθύνουν στη σπουδαιότητα της προσφοράς των δικών τους επιχειρήσεων στην κοινωνία, στη σύνδεση τους με τη δική τους  στρατηγική και στην υλοποίηση στόχων που θα βοηθήσουν στη δημιουργία ενός ισχυρότερου δεσμού μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών αισθανόμενοι πιο συνδεδεμένοι με τον κόσμο γύρω τους. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν το πλάνο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για την επιχείρηση τους.

Θεματολογία:

  • Εισαγωγή στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (CSR).
  • H Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις.
  • Η Διαμόρφωση Στρατηγικής CSR – Σχεδιασμός και ανάπτυξη σχεδίων δράσης.
  • Σχεδίαση επιχειρηματικού μοντέλου για την στρατηγική Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (βήμα προς βήμα).

Περιγραφή υποψηφίων για συμμετοχή:

Το πρόγραμμα κατάρτισης απευθύνεται σε:

  • Στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών (Κερδοσκοπικών και Μη), Ιδιοκτήτες ή/και Μετόχους
  • Διευθυντές ή/και Επικεφαλής Τμημάτων.
  • Υπεύθυνους ΕΚΕ /HR / Marketing / Πωλήσεων/ Διαχείρισης Περιβάλλοντος / Ασφάλειας και Υγείας / Εταιρικής Διακυβέρνησης.
  • Επενδυτές, Ερευνητές.
  • Στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης STIRIXIS θα απονέμει Πιστοποιητικό Κατάρτισης σε όλους τους συμμετέχοντες που θα συμπληρώσουν με επιτυχία το πρόγραμμα.

Ημερομηνίες Προγράμματος 27 & 28 Απριλίου 2023
14:00-17:45
Διάρκεια Προγράμματος 7 ώρες
Εκπαιδευτικό Κέντρο ONLINE/ΖΟΟΜ
Εκπαιδευτής Γιώργος Ιωάννου CMC
Κόστος Προγράμματος Δικαιούχοι ΑνΑΔ Κόστος Σεμιναρίου: €200 ΣΥΜΠ. ΦΠΑ
Ποσό ΦΠΑ (19%): €38
Αναμενόμενη Επιχορήγηση ΑνΑΔ: €136
Τελικό Πληρωτέο Ποσό Επιχείρησης €102 ΣΥΜΠ. ΦΠΑ

Για Μη Δικαιούχους ΑνΑΔ €238 ΣΥΜΠ. ΦΠΑ
Δήλωση Ενδιαφέροντος