• Emailinfo@stirixis-consulting.com.cy
  • Τηλέφωνο+357 22 486-135

Course Overview

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (ΣΕΠ/CYQF/EQF) Μεσαία Διάρκεια

Οι σύγχρονες επιχειρήσεις αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα της συνεχούς εκπαίδευσης των εργαζομένων τους, όλων των βαθμίδων, και επενδύουν συστηματικά στη Δια Βίου Μάθηση. Ένα από τα σημαντικά συστατικά στοιχεία επιτυχίας του στόχου για συνεχή εκπαίδευση είναι και η εκπαίδευση των εκπαιδευτών ενηλίκων.  Αυτό πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για τον κάθε οργανισμό, αφού αποτελεί εγγύηση για ποιοτική ανάπτυξη και αναβάθμιση των γνώσεων και δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού, κάτι το οποίο θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη. Οι σύγχρονες επιχειρήσεις αναγνωρίζουν ότι οι εκπαιδευτές επαγγελματικής κατάρτισης διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο σε θέματα μάθησης και διδασκαλίας ενηλίκων. Η ανάπτυξη των γνώσεων δεξιοτήτων και στάσεων των εκπαιδευτών, είναι αναγκαίες για να βοηθήσουν μέσω κατάρτισης, την αύξηση της παραγωγικότητας.

Το εν λόγω πρόγραμμα κατάρτισης εκπαιδευτών ενηλίκων βασίστηκε στο Πρότυπο Επαγγελματικού Προσόντος Εκπαιδευτών Επαγγελματικής Κατάρτισης που έχει αναπτυχθεί από την ΑνΑΔ (Εκπαιδευτής Επαγγελματικής Κατάρτισης ΣΕΠ/CyQF/EQF) Επίπεδο 5.  Στο πλαίσιο του προτύπου, οι υποψήφιοι εκπαιδευτές θα προετοιμαστούν κατάλληλα και θα αναπτύξουν γνώσεις και δεξιότητες  σε τέσσερεις τομείς εργασίας, οι οποίοι περιλαμβάνουν τη διάγνωση αναγκών κατάρτισης, τον σχεδιασμό προγραμμάτων ή/και ενοτήτων κατάρτισης, την υλοποίηση προγραμμάτων ή/και ενοτήτων κατάρτισης και την αξιολόγηση προγραμμάτων ή/και ενοτήτων κατάρτισης.

Η εκπαίδευση και πιστοποίηση των Εκπαιδευτών Επαγγελματικής Κατάρτισης έχει ιδιαίτερη σημασία και ξεχωριστό ενδιαφέρον σήμερα, εν όψει του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων και της ανάπτυξης του Συστήματος Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΕΠ) της Αρχής Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού (ΑνΑΔ). Με την πιστοποίησή τους, οι Εκπαιδευτές Επαγγελματικής Κατάρτισης, θα έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν εκπαίδευση, επαγγελματική κατάρτιση και δια βίου μάθηση στα αντικείμενα ενδιαφέροντος του προσωπικού του οργανισμού τους. Περαιτέρω, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να ενεργούν ως Εκπαιδευτές σε προγράμματα κατάρτισης που εγκρίνονται και επιχορηγούνται από την ΑΝΑΔ.

Σκοπός Προγράμματος:

Το σεμινάριο αποσκοπεί στην άρτια Εκπαίδευση και Πιστοποίηση επαγγελματιών Εκπαιδευτών Επαγγελματικής Κατάρτισης, οι οποίοι αναμένεται να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του Ανθρώπινου Δυναμικού του οργανισμού τους. Οι συμμετέχοντες μεταξύ άλλων θα αποκτήσουν την ικανότητα να προσδιορίζουν ανάγκες κατάρτισης σε διάφορα επίπεδα, θεματικούς τομείς αναγκών, να διακρίνουν προβλήματα και συλλογικές ανάγκες, να σχεδιάσουν και να υλοποιούν προγράμματα ή ενότητες Κατάρτισης και να είναι σε θέση να εκπαιδεύσουν κατάλληλα άλλα άτομα στο πεδίο των ενδιαφερόντων τους.

Περιγραφή υποψηφίων για συμμετοχή:

Το συγκεκριμένο εργαστηριακό πρόγραμμα κατάρτισης απευθύνεται σε έμπειρους εκπαιδευτές προγραμμάτων ενηλίκων, ανεξαρτήτως κλάδου και αντικειμένου και σε όσους δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο τομέα της εκπαίδευσης και επιθυμούν να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους στον τομέα της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης και της δια βίου μάθησης γενικότερα.

Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης STIRIXIS θα απονέμει Πιστοποιητικό Κατάρτισης σε όλους τους συμμετέχοντες που θα συμπληρώσουν με επιτυχία το πρόγραμμα.

Ημερομηνίες Προγράμματος 16/12/2022, 04, 13, 27/01/2023 & 3, 10, 17/2/2023
9:00 - 14.15
Διάρκεια Προγράμματος 35 Ώρες
Εκπαιδευτικό Κέντρο Εξ αποστάσεως ηλεκτρονική μάθηση ZOOM
Εκπαιδευτής Άντρη Ζαννετή
Κόστος Προγράμματος Δικαιούχοι ΑνΑΔ Αναμενόμενη Επιχορήγηση ΑνΑΔ: €595
Τελικό Πληρωτέο Ποσό Επιχείρησης €795 ΣΥΝ. ΦΠΑ

Για Μη Δικαιούχους ΑνΑΔ €450 ΣΥΜΠ. ΦΠΑ
Δήλωση Ενδιαφέροντος