• Emailinfo@stirixis-consulting.com.cy
  • Τηλέφωνο+357 22 486-135

Course Overview

Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Επαγγελματικής Κατάρτισης

Το παρόν πρόγραμμα προσφέρει γνώσεις, δεξιότητες και στάσεις στην εκπαίδευση ενηλίκων. Καλύπτει τους τέσσερεις τομείς: Διάγνωση Αναγκών Κατάρτισης, Σχεδιασμός Προγραμμάτων Κατάρτισης, Υλοποίηση Προγραμμάτων Κατάρτισης και Αξιολόγηση των Προγραμμάτων Κατάρτισης. Επιπλέον, καλύπτει την προετοιμασία της Μικροδιδασκαλίας για την προετοιμασία των συμμετεχόντων στην αξιολόγηση και πιστοποίηση τους.

Η ραγδαία μεταβαλλόμενη πραγματικότητα, η παγκοσμιοποίηση, η τεχνολογική ανάπτυξη και οι συνεχείς εξελίξεις στον ακαδημαϊκό και επιστημονικό τομέα, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη δια βίου μάθησης, για όσους ενήλικες επιθυμούν να προσαρμοστούν, επαναπροσδιορίζοντας τις γνώσεις και δεξιότητές τους.

Οι εκπαιδευτές επαγγελματικής κατάρτισης ενηλικών αποτελούν βασικό παράγοντα για την ανάπτυξη και κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού και, ως επακόλουθο, την αύξηση και βελτίωση της αποτελεσματικότητας και παραγωγικότητας των επιχειρήσεων και οργανισμών. Η ανάγκη συνεχής επιμόρφωσης και πιστοποίησης των επαγγελματικών δεξιοτήτων, οδηγεί στην υλοποίηση του παρόντος εκπαιδευτικού προγράμματος, το οποίο έχει ως γνώμονα τη διασύνδεση της θεωρητικής με την πρακτική γνώση.

Το εν λόγω εκπαιδευτικό πρόγραμμα παρέχει στους συμμετέχοντες τις απαραίτητες γνώσεις, δεξιότητες και στάσεις, ώστε να είναι ικανοί να σχεδιάζουν και να προσφέρουν αποτελεσματικές και ποιοτικές εκπαιδεύσεις σε ενήλικες, τόσο κατά πρόσωπο, όσο και διαδικτυακά.

Με την πιστοποίησή τους οι εκπαιδευτές επαγγελματικής κατάρτισης, θα έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν εκπαίδευση, επαγγελματική κατάρτιση και δια βίου μάθηση σε αντικείμενα του ενδιαφέροντός τους. Περαιτέρω, θα είναι σε θέση να χρησιμοποιούνται ως Εκπαιδευτές σε επιχορηγούμενες, συγχρηματοδοτούμενες ή/και προκηρυσσόμενες από την ΑνΑΔ δραστηριότητες κατάρτισης.

Στόχοι προγράμματος:

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος οι καταρτιζόμενοι θα είναι σε θέση να:

  • Αναγνωρίζουν τις αρχές και θεωρίες στον τομέα της εκπαιδευτικής κατάρτισης.
  • Προσδιορίζουν το διδακτικό πρόβλημα και ανάγκη, βάσει των αποτελεσμάτων της διάγνωσης αναγκών.
  • Αναγνωρίζουν τις δυσκολίες και προκλήσεις που πιθανόν να προκύψουν κατά τη διάρκεια ενός εκπαιδευτικού προγράμματος.
  • Σχεδιάζουν, εκτελούν και αξιολογούν τη διαδικασία διδασκαλίας και μάθησης.
  • Αναπτύσσουν εκπαιδευτικές δραστηριότητες με βάση τις διαφορετικές μαθησιακές ανάγκες.
  • Σχεδιάζουν εκπαιδευτικά προγράμματα τα οποία βασίζονται στις προδιαγραφές της εκπαίδευσης ενηλίκων, όπως αναφέρονται στο Πρότυπο Επαγγελματικού Προσόντος Εκπαιδευτών Επαγγελματικής Κατάρτισης της ΑνΑΔ.
  • Υιοθετούν βελτιωμένες δεξιότητες επικοινωνίας και παρουσίασης.

Περιγραφή υποψηφίων για συμμετοχή:

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών που επιθυμούν να ασχοληθούν με την εκπαίδευση, δεν διαθέτουν προηγούμενη εκπαιδευτική εμπειρία, ενδιαφέρονται να πιστοποιηθούν με βάση το πρότυπο της ΑΝΑΔ «Εκπαιδευτής Επαγγελματικής Κατάρτισης» και δεν καλύπτουν το κριτήριο των προϋπάρχουσων ωρών εκπαίδευσης.

Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης STIRIXIS θα απονέμει Πιστοποιητικό Κατάρτισης σε όλους τους συμμετέχοντες που θα συμπληρώσουν με επιτυχία το πρόγραμμα.

Ημερομηνίες Προγράμματος 24 & 31 Μάϊου, 7, 14, 21 & 28 Ιουνίου, 5, 12, 19 & 26 Ιουλίου και 8, 13 & 23 Σεπτεμβρίου 2023
16:00-21:15
Διάρκεια Προγράμματος 76 ώρες
Εκπαιδευτικό Κέντρο ONLINE/ZOOM
Εκπαιδευτής ΑΝΤΡΗ ΖΑΝΝΕΤΤΗ
Κόστος Προγράμματος Δικαιούχοι ΑνΑΔ Κόστος Σεμιναρίου: €1.792 ΣΥΜΠ. ΦΠΑ
Ποσό ΦΠΑ (19%): €340.48
Αναμενόμενη Επιχορήγηση ΑνΑΔ: €1.292
Τελικό Πληρωτέο Ποσό Επιχείρησης €500 ΣΥΜΠ. ΦΠΑ

Για Μη Δικαιούχους ΑνΑΔ €654.50 ΣΥΜΠ. ΦΠΑ
Δήλωση Ενδιαφέροντος