• Emailinfo@stirixis-consulting.com.cy
  • Τηλέφωνο+357 22 486-135

Course Overview

Βέλτιστες Πρακτικές Εφαρμογής Κυκλικής Οικονομίας

Η παγκόσμια οικονομική κρίση, οι αυξανόμενες τιμές των προϊόντων, οι επιπτώσεις στο περιβάλλον από την ραγδαία ανάπτυξη και η αναγνώριση ότι τα μοντέλα ανάπτυξης που βασίζονται στην αυξανόμενη κατανάλωση πόρων και εκπομπή ρύπων δεν είναι βιώσιμα, έφεραν στην επιφάνεια την ανάγκη για πιο περιβαλλοντικά προσανατολισμένα οικονομικά μοντέλα.

Η ιδέα της Κυκλικής Οικονομίας (ΚΟ) αποτελεί ένα οικονομικό πρότυπο, βάσει του οποίου η οικονομική ανάπτυξη δεν βασίζεται απαραίτητα σε αυξανόμενους περιβαλλοντικούς κινδύνους, την εξάντληση των φυσικών πόρων και τις κοινωνικές ανισότητες. Η έννοια της ΚΟ έρχεται να ανταποκριθεί στην φιλοδοξία για αειφόρο ανάπτυξη στο πλαίσιο της αυξανόμενης πίεσης από την παραγωγή και κατανάλωση των πόρων και του περιβάλλοντος του πλανήτη. Έως τώρα, η οικονομία λειτουργούσε κυρίως σύμφωνα µε το μοντέλο «παίρνω-φτιάχνω-απορρίπτω» – ένα γραμμικό μοντέλο στο οποίο κάθε προϊόν αναπόφευκτα φτάνει στο «τέλος της ωφέλιμης ζωής» του. Η γραµµική οικονομία, η οποία βασίζεται αποκλειστικά στην εξόρυξη πόρων, δεν αποτελεί πλέον βιώσιµη επιλογή.

Η κυκλική µετάβαση απαιτεί τη συµµετοχή και δέσμευση πολλών διαφορετικών ομάδων ανθρώπων. Ο επιχειρηματικός κόσμος πρέπει να είναι σε θέση να επανασχεδιάσει ολόκληρες αλυσίδες προσφοράς, µε σκοπό την αποδοτικότητα των πόρων και την κυκλικότητα. Μια τέτοια μετάβαση υποστηρίζεται από την υιοθέτηση των σωστών βημάτων καθώς και την επιλογή των κατάλληλων δεικτών.

Σκοπός Προγράμματος:

Το σεμινάριο αποσκοπεί στην ενημέρωση των συμμετεχόντων για την αναγκαιότητα συμμετοχής και συμβολής των επιχειρήσεων στην μετάβαση σε μια Κυκλική Οικονομία (ΚΟ). Μέσα από παραδείγματα οι συμμετέχοντες θα εμβαθύνουν στην αναγκαιότητα της συμμετοχής των δικών τους επιχειρήσεων, στη σύνδεση της ΚΟ με τη στρατηγική τους και την υλοποίηση στόχων που θα βοηθήσουν στην εξέλιξη και ανάπτυξη τόσο των ανθρώπων όσο και των επιχειρήσεων. Θα αναγνωρίσουν επίσης βέλτιστες πρακτικές και τρόπους εφαρμογής της μετάβασης των επιχειρήσεων τους από το γραμμικό στο κυκλικό μοντέλο λειτουργίας τους.

Θεματολογία:

  • Κυκλική Οικονομία.
  • Πλαίσιο Κυκλικής Μετάβασης.
  • Διαδικασία Κυκλικής Μετάβασης.

Περιγραφή υποψηφίων για συμμετοχή:

Το συγκεκριμένο εργαστηριακό πρόγραμμα κατάρτισης απευθύνεται σε:

  • Στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών (Κερδοσκοπικών και Μη).
  • Ιδιοκτήτες ή/και Μετόχους.
  • Διευθυντές ή/και Επικεφαλής Τμημάτων.
  • Οικονομικός Διευθυντής/Διαχείρισης Περιβάλλοντος/Ασφάλειας και Υγείας/Εταιρικής Διακυβέρνησης.
  • Επενδυτές
  • Ερευνητές
  • Στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης STIRIXIS θα απονέμει Πιστοποιητικό Κατάρτισης σε όλους τους συμμετέχοντες που θα συμπληρώσουν με επιτυχία το πρόγραμμα.

Ημερομηνίες Προγράμματος 12 & 26 Μαίου 2023
14:00-17:45
Διάρκεια Προγράμματος 7 ώρες
Εκπαιδευτικό Κέντρο ONLINE / ΖΟΟΜ
Εκπαιδευτής Γιώργος Ιωάννου CMC
Κόστος Προγράμματος Δικαιούχοι ΑνΑΔ Κόστος Σεμιναρίου: €200 ΣΥΜΠ. ΦΠΑ
Ποσό ΦΠΑ (19%): €38
Αναμενόμενη Επιχορήγηση ΑνΑΔ: €136
Τελικό Πληρωτέο Ποσό Επιχείρησης €102 ΣΥΜΠ. ΦΠΑ

Για Μη Δικαιούχους ΑνΑΔ €238 ΣΥΜΠ. ΦΠΑ
Δήλωση Ενδιαφέροντος