• Emailinfo@stirixis-consulting.com.cy
  • Τηλέφωνο+357 22 486-135

ΣΧΕΔΙΟ ΠΑΡΟΧΗΣ ΚΙΝΗΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΝΕΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ 15 ΜΕΧΡΙ 29 ΕΤΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Η ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (NOT IN EDUCATION, EMPLOYMENT, OR TRAINING – NEETS)

2η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ

Αρμόδιος Φορέας: Yπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Περίοδος Υποβολής Αιτήσεων: Από τις 31/5/2021 μέχρι εξαντλήσεως του κονδυλίου ή ανακοίνωσης για λήξη του Σχεδίου

Περίοδος Υλοποίησης: Εντός 24 μηνών από την ημερομηνία της επιστολής της εγκριτικής απόφασης, η οποία θα αποστέλλεται στους δικαιούχους από το ΥΕΕΒ.

Στόχοι Προγράμματος:

Η παροχή ενισχύσεων-χορηγιών σε επιχειρήσεις για διευκόλυνση της πρόσληψης ατόμων που ανήκουν στην ομάδα στόχου, όπως αυτή ορίζεται στο Σχέδιο, Νέοι ηλικίας από 15 – μέχρι 29 ετών (29 ετών και 364 ημερών) οι οποίοι βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης ή κατάρτισης και είναι εγγεγραμμένοι στην Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΑ) πριν την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για συμμετοχή στο Σχέδιο.

Ύψος Χορηγίας:

  • €48/εργάσιμη ημέρα και αντιστοιχεί στο ύψος της χορηγίας που θα λαμβάνει ο κάθε δικαιούχος για κάθε εργάσιμη μέρα που θα συμπληρώνει ο επωφελούμενος, ανεξαρτήτως του πραγματικού μισθολογικού κόστους που επιβαρύνεται ο εργοδότης/δικαιούχος.

Όροι και Προυποθέσεις:

Oι εργοδότες που υποβάλλουν αίτηση πρέπει να πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

  1. Δεν μπορούν να επιχορηγούνται για το ίδιο άτομο, την ίδια χρονική περίοδο, το ίδιο είδος
    δαπάνης (π.χ. μισθός) από διαφορετικούς φορείς/ταμεία.
  2. Δεν έχουν υπερβεί το μέγιστο αριθμό ατόμων που δύνανται να προσληφθούν μέσω του Σχεδίου ανά πρόσκληση, ο οποίος έχει καθοριστεί στα πέντε (5) άτομα.
  3. Ικανοποιούν τους όρους για κρατική ενίσχυση στο πλαίσιο του Κανονισμού 1407/2013 για Ενισχύσεις Ήσσονος Σημασίας.
  4. Θα δεσμευτούν ότι δεν θα μειώσουν το προσωπικό της επιχείρησης τους στο ίδιο επάγγελμα για το οποίο προσλαμβάνεται το άτομο που εντάσσεται στο Σχέδιο για την περίοδο της Συμφωνίας Δημόσιας Xρηματοδότησης (ΣΔΧ).
  5. Οι ενισχύσεις προς μεμονωμένους καταναλωτές (π.χ. νοικοκυριά) εξαιρούνται από το πεδίο ισχύος των κανόνων των κρατικών ενισχύσεων.
  6. Ο δυνητικός δικαιούχος θα πρέπει να είναι σε θέση να αποδείξει ότι η εταιρεία του ασκεί οικονομική δραστηριότητα.
  7. Να μην έχει απολυθεί οποιοσδήποτε υπάλληλος από την 1η Μαρτίου 2020 μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2020, εκτός για λόγους που αιτιολογείται απόλυση άνευ προειδοποιήσεως. Νοείται ότι οι επιχειρήσεις δεν θα μπορούν να απολύουν εργαζομένους για οικονομικούς λόγους κατά το ανωτέρω διάστημα.
  8.  Απασχόληση του ανέργου για δέκα μήνες (10) μήνες με υποχρέωση του εργοδότη για πρόσθετη εργοδότηση του εργοδοτουμένου για δύο (2) μήνες χωρίς επιχορήγηση.